Nära möten – mitt i stadens puls

År efter år ligger Varberg på topp-tio-listan när svenskarna ska rösta fram landets bästa sommarstad. Stränderna, baden, surfingen, konserterna och det vackra inlandslandskapet lockar varje år hundratusentals människor att komma – och återkomma – hit.

För oss på Varberg Energi känns det oerhört viktigt att vara på plats i myllret och stötta de evenemang som ligger i linje med våra värderingar.

Varberg är såklart så mycket mer än ett sommarparadis. Många människor väljer att flytta hit och kommunen redovisar varje år ett inflyttningsnetto. Under året valde vi att stötta bland annat följande ”happenings”:

Pride

För femte året i rad – alltså lika länge som Pride funnits i Varberg – var vi en av flera stolta sponsorer till detta kärleksfulla och färgsprakande event som arrangerades i Societetsparken.

Pride är en parad av kärlek, frihet, allas rätt att vara sig själv och allas rätt att älska den de vill. Kanske ett av Varbergs mest kärleksfulla evenemang som, i detta fall, arrangeras av den ideella föreningen Pro Love.

Extra kul var att årets regnbågsambassadörer blev Anna Linton och Kristin Lagerqvist. Två varbergstjejer med stora hjärtan som genom olika projekt och engagemang bidrar till ett öppet och mer kärleksfullt Varberg. Ett av deras projekt – Ett mjukare Varberg – stöttade vi på Varberg Energi och det kan du läsa mer om här.

Pride-parad på Varbergs gator med färgglada flaggor och mycket folk

Starka färger och starka människor under Pride-festivalen.
Bild: Anna Lindblom

Hallifornia

 SILICON HALLI – for doers and believers

Halliforna – ett måste när sommaren och Varberg är som bäst. Det blev härliga möten vid havet och vi höll till vid Silicon Halli – en mötesplats för innovatörer och entreprenörer.

Vi pratade innovation och utmanade besökare att tänka till kring hur förberedd man är vid ett längre elavbrott och dela med oss av hur man kan tänka om det händer – en liten snabbkurs i krisberedskap och prepping.

I Silicon Halli-tältet kunde man lyssna till företagare som berättade om innovationer och sina tankar inför framtidens sätt att leva. Vårt bidrag till programmet, var studenterna Maja och Moa som berättade om hur de, tillsammans med sina klasskamrater Alva och Philip, på Innovation Camp i våras tog fram en idé om att hjälpa människor på flykt genom att skapa filtar av företaget Taigas spillmaterial.

Studenterna Maja och Moa blir intervjuade på Silicon hallis scen och skrattar mycket.

På Silicon Halli-scenen kunde man lyssna till studenterna Maja och Moa.

Vi skapade engagemang i hållbarhetsfrågan genom ett par olika tävlingar för unga och vuxna. Det fanns också möjlighet för de yngre besökarna att testa hur el fungerar och att sitta ner i skuggan för att rita, samtala eller bara vila ett tag. Även i år hade Hallifornia cirka 40 000 besökare! Här kan du se årets Aftermovie

Musikhjälpen

Under 2019 bidrog vi till återigen till det årliga och rikstäckande  insamlingsevenemanget Musikhjälpen. Temat för året var ”Sex är inte ett vapen” och insamlingen gjordes för att kunna hjälpa människor i alla åldrar som utsätts för våldtäkter, sexuell tortyr och tvingas in i prostitution och tvångsäktenskap i krig och konflikter världen över.

Till förmån för Musikhjälpen i Varberg auktionerade vi även ut en höjdarupplevelse där en person under 2020 en lugn och vacker dag får följa med våra tekniker högst upp i ett vindkraftverk och njuta av den fantastiska utsikten.

Vår medarbetare Konstantin högst upp i ett vindkraftverk  slår ut med ena armen mot den vidunderliga utsikten samt Musikhjälpens logotype

Konstantin välkomnar en lycklig vinnare upp i det blå!

Den här sidan innehåller exempel på hur vi bidrar till FN:s globala hållbarhetsmål #16 – Fredliga och inkluderande samhällen.

Läs mer om vårt arbete med hållbarhet.