Omtanke ger energi – för en tryggare uppväxt

För trettonde året i rad gav vi ett bidrag till ett lokalt projekt eller en förening som med omtanke arbetar för att hjälpa andra. I år delades gåvan ut till Ett mjukare Varberg som lyfter fram och pratar om de utmaningar dagens unga möter i vårt digitala samhälle.

Vi kallar vårt årliga bidrag för Omtanke ger energi. Det är vårt sätt att lyfta eldsjälar som arbetar med att hjälpa andra. Varberg Energi är en del av vardagen för de flesta av kommunens invånare och därför känns det gott att vårt samhällsengagemang når ut till så många som möjligt – inom värdefulla och betydelsefulla områden. Vi ser det som ett viktigt ansvar!

Vill skapa ett mjukare samhälle

Ett Mjukare Varberg – bestående av Kristin & Jonas Lagerqvist samt Anna Linton – fick ta emot vårt pris ”Omtanke ger energi” för 2019. Kristin och Anna var här för att ta emot priset som vi hoppas kan uppmuntra till att de fortsätter sprida sitt värdefulla budskap. 

Det behövs vardagshjältar med mod och driv som inspirerar andra i frågan hur vi tillsammans kan hjälpas åt att skapa ett mjukare Varberg för ungdomar att leva och växa upp i.

Porträtt Kristin Lagerquist och Anna Linton med tavlan med diplomet mellan sig.

Kristin och Anna hämtade sitt pris hos oss.

Omtanke ger energi

Överallt finns det eldsjälar som utan egen vinning vill göra skillnad för andra och vi vill varje år lyfta fram en ny eldsjäl. Tillsammmans vill vi visa att med lust och engagemang går det att uppnå förändringar och ge ett litet bidrag till en bättre livskvalitet. Vill du se vilka som fått priset föregående år?

Länk till pristagare för Omtanke ger Energi genom åren.

Vårt runda klsitermärke för Omtanke ger energi, turkos bakgrund med vår och Ett mjukare Varbergs logotype på o.

Dekal för priset till Ett mjukare Varberg, som pryder våra bilar under året.

Den här sidan innehåller exempel på hur vi bidrar till FN:s globala hållbarhetsmål #16 – Fredliga och inkluderande samhällen.

Läs mer om vårt arbete med målen.