Vår kompass visar vägen

Vi finns med dig hela dagen, från det att du sätter på frukostkaffet till dess att du tittar på tv på kvällen och kanske avslutar men en bra bok i sänglampans sken.

Däremellan märker du av oss genom gatubelysningen, när du surfar på internet, värmen i skolan, på jobbet och hemma och genom smidigt fungerande telefoni. Vi finns med dig dygnet runt – för både nyttans och nöjets skull. Dessutom alltid med miljön i fokus.

Varberg Energi är en energi- och IT-koncern som ägs av Varbergs kommun genom Varbergs Stadshus AB. Vi är idag drygt 115 anställda och omsätter årligen cirka 800 miljoner kronor. Våra verksamhetsgrenar är el, fjärrvärme, gas, energioptimering, bredband och internettjänster. Vår omtanke om miljön innebär satsningar på egen produktion av förnybar energi. Som elleverantör säljer vi el till dig under namnet VIVA, vilket står för vind, vatten och sol – tre rena och förnyelsebara energikällor.

Vi har sedan starten expanderat både med nya verksamhetsgrenar och med nya medarbetare. 1987 började vi bygga kabel-tv nät i Varberg och ungefär samtidigt började vi också bygga ut naturgasledningarna. I början på 90-talet startade vår fjärrvärmeverksamhet och vi uppförde även vår första vindkraftpark. Under 2016 byggde vi Sveriges största solcellspark – Solsidan.

Vår vision, affärsidé, våra värderingar och policies är tillsammans vår kompass och vi arbetar för att de ska genomsyra allt vi gör i vår vardag.

© Copyright Varberg Energi AB

logotype vit varberg energi - strategin